Fotoshoot

Fietsen verandert levens

Benieuwd wat de fietsschool voor jou kan betekenen?

Zin om als veloot mee levens te veranderen?

Laat het ons weten!

Lokale overheden

De Fietsschool is dé partner van lokale overheden in de aanpak van vervoersarmoede.
Voor mensen in vervoersarmoede is het natuurlijk ook niet gemakkelijk om op de fietslessen van De Fietsschool te geraken. Daarom is het cruciaal dat fietslessen lokaal worden georganiseerd, op een locatie die te voet of met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken is. Een stevige lokale partnerwerking zorgt voor een duurzaam fietsinitiatief met impact.

Tielt Winge2

Bedrijven

De Fietsschool is dé partner van bedrijven in de aanpak van mobiliteitsdrempels richting werk. Op tijd op het werk geraken, geen werk vinden omwille van mobiliteitsproblemen, ... het is dagelijkse koek voor veel van de deelnemers. De Fietsschool bekijkt samen je bedrijf hoe (elektrische) fietslessen een oplossing kunnen bieden.

Of misschien wil je bedrijf wel Veloot worden van de fietsschool om samen nog meer mensen in het zadel te krijgen?

DSC07496

Deelnemers

De Fietsschool leert mensen fietsen en biedt deelnemers een totaalpakket van opleiding, coaching rond fietsbezit en community building.

Na de fietslessen kunnen ze zich zelfstandig en in volle vrijheid verplaatsen. Ze geraken vlotter op het werk en in de les, ze kunnen samen met hun kinderen fietsen naar hobby’s of ontspannen in het park én ze voelen zich gezonder dan voordien.

DSC08197

Fietslesgevers

De Fietsschool leidt vrijwilligers en freelancers op tot volwaardige fietslesgevers.

Met een opleiding ‘fietsles geven, hoe doe je dat?’, een vervolgopleiding ‘fietsen op straat met beginnende fietsers’, een korte inleiding EHBO en intervisiemomenten, helpen ze mensen in het zadel.

vrijwilligers op fiets

Meer info over De Fietsschool

In hoeveel gemeenten is De Fietsschool actief?Waarom zijn fietslessen nodig? Wat is de sociale impact van fietslessen? Hoe ervaren de deelnemers dat? Wat is vervoersarmoede?