Oostende breidt aantal fietslessen fors uit

Oostende wil zoveel mogelijk Oostendenaars op de fiets krijgen. Daarom breidt ze haar aanbod aan fietslessen fors uit. In 2023 zullen er geen 20 maar wel 180 mensen fietslessen kunnen volgen. De inschrijvingen voor die lessen zijn nu open.

Al enkele jaren organiseert de sportdienst van de Stad Oostende fietslessen voor volwassenen en anderstalige jongeren. Het gaat daarbij vaak om mensen die nooit hebben leren fietsen of die het fietsen in de loop der jaren verleerd zijn. In de lessen leren zij stap voor stap de basisvaardigheden die ze nodig hebben om (terug) zelfstandig te kunnen fietsen. En dat helemaal op maat van elke deelnemer. Een succesvolle formule, zo blijkt uit het feit dat de twintig beschikbare plaatsen elk jaar in een mum van tijd volgeboekt worden.

De sportdienst van de stad breidt haar aanbod dit jaar daarom fors uit, tot 180 plaatsen. Er zijn verschillende lessenreeksen. De eerste reeks start vanaf september. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven voor de lessen. En ook vrijwilligers die willen helpen om de fietslessen te geven, kunnen zich aanmelden.

DSC02475

Iedereen op de fiets
Met de fietslessen wil de Stad Oostende nog meer mensen op het zadel krijgen. "Fietsen is net zoals zwemmen een basisvaardigheid die iedereen zou moeten beheersen. Fietsen is bovendien niet alleen duurzaam maar bevordert ook de zelfstandigheid en is een oplossing voor vervoersarmoede," zo zegt Bart Plasschaert, schepen voor Sport in Oostende.