Iedereen op de Fiets

Samen met een aantal fijne partners maken we van Iedereen Op De Fiets een Fietsdeal in De Grote Versnelling. Kom alles te weten over het lerend netwerk, kom naar onze inspiratiesessies en vooral zet je mee op kop van het peloton!

DSC 5963

Programma

Leren fietsen, toegang tot een betaalbare fiets, draagkracht om je fiets te laten herstellen of je fiets deftig en veilig stallen: het is niet voor iedereen een evidente zaak. Gelukkig zijn er in Vlaanderen heel wat spelers en initiatieven die fietsen toegankelijk maken voor iedereen. Benieuwd naar wat je zelf kan ondernemen in je gemeente en met welke partners je hiervoor in zee gaat? Of gewoon goesting om je ervaringen te delen met gelijkgestemden en van elkaar te leren? Neem dan deel aan ons Lerend Netwerk Iedereen op de Fiets. Je krijgt inzicht in de drempels én oplossingen voor inclusief en toegankelijk fietsgebruik. Want, zeg nu zelf, iedereen verdient toch het geluk van fietsen?!

Geïnteresseerd?

Betaalbaar fietsbezit en fietsherstel, 28 juni Leuven

38% van zij die leerden fietsen in Fietsschool Leuven, stopt met fietsen omdat ze geen betaalbare fiets hebben. De toegang tot kwalitatieve koopfietsen, een laagdrempelig fietsuitleensysteem en betaalbaar fietsherstel zijn dan ook essentiële aspecten voor inclusief fietsgebruik. Maar hoe breng je vraag en aanbod van fietsen bij elkaar? Wat met de pool van vrijwilligers die fietsateliers en fietsuitleensystemen draaiende houden? Wie financiert dit allemaal? En welk aanbod bestaat er al? Optioneel sluit je nadien aan bij een praktijkbezoek.

Vrouw met fiets fietsherstel

Inclusieve fietseducatie: Leren fietsen, 28 juni (Leuven)

Fietsscholen zijn aan een snelle opmars bezig in Vlaanderen: ze bestaan in alle vormen en maten en zijn aangepast aan hun lokale context. Welke lessen kunnen we hieruit trekken? Wat werkt er wel en wat niet? Wie zijn de aanbieders en naar wie richten ze zich? Hoe bereik je bepaalde doelgroepen? We lichten bestaande initiatieven in kleine én grote gemeenten toe, met voldoende netwerkgelegenheid om nieuwe plannen te smeden.

Fietsles 1 1

Betaalbare stallingen, 28 juni (Leuven)

Stel: je kan fietsen en je hebt een fiets. Dan is het ook cruciaal dat je je fiets vlot, veilig en kwaliteitsvol kan stallen. Helaas is dit in veel woningen niet het geval. Hoe zorg je ervoor dat projectontwikkelaars fietsenstallingen integreren in sociale woningen in je gemeente? Welke buurtfietsenstallingen bestaan er zoal en stel je deze gratis dan wel tegen een huurprijs ter beschikking? Veel vragen, gelukkig evenveel antwoorden. Optioneel sluit je nadien aan bij een praktijkbezoek.

Fietsen

Het peloton

Deze partners trekken samen aan de fietsdeal Iedereen op de fiets.

Meerijden?

Mail naar jan.christiaens@mobiel21.be

Logo Mobiel 21
Fietsschool logo
De Grote Versnelling logo met achtergrond wit
Avansa Regio Antwerpen
Vlaanderen verbeelding werkt
Sporting A logo standaard CMYK
SAAMO
Herwin logo
Fietsberaad
Bewegingacademie