Word partner van De Fietsschool

Een samenleving waar iedereen geraakt waar hij of zij wil geraken. Dat is waar De Fietsschool van droomt. Jij kan helpen om die droom waar te maken door zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Word Veloot, en sluit je vandaag nog aan bij het netwerk van De Fietsschool.

Initiatieven met impact

Om onze droom waar te maken, ondersteunde De Fietsschool al meer dan 50 lokale fietsinitiatieven. Met succes, zo bewijzen de honderden deelnemers die dankzij de fietslessen vol zelfvertrouwen en zonder zorgen op de fiets springen. Elke dag opnieuw. En ook jij kan op allerlei manieren bijdragen aan dit succes.

Fotoformaat website Mobiel 21 1320x990px 1
"De fiets is voor nieuwe inwoners niet alleen een functioneel vervoermiddel, maar staat ook symbool voor vrijheid, zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Dat gevoel is goud waard, en bewijst dat fietsen inderdaad levens verandert."
Richard, organiseert al vijf jaar fietslessen in Leuven en is Veloot van De Fietsschool

Ons netwerk

De Fietsschool werkt samen met sterke partners verspreid over heel Vlaanderen. Ons netwerk van partners, of Veloten, omvat alle steden, gemeenten en organisaties die fietslessen aanbieden, alle lesgevers en vrijwilligers die fietslessen geven, en ook sponsors en partners die onze werking ondersteunen.

Partner in de kijker

In de lente van 2024 trapten de klanten van Lease A Bike Belgium maar liefst 8815 kilometer voor het goede doel. Die kilometers zette de organisatie om in een donatie van 5.000 euro aan De Fietsschool. Zo kunnen we nog meer beginnende fietsers in het zadel zetten en laten genieten van de vele voordelen die fietsen brengt. Duizendmaal dank!

Lease a bike logo

Steden, gemeenten en organisaties

Werk jij voor een stad, gemeente of organisatie die fietslessen wil aanbieden of haar fietsaanbod breder bekend wil maken? De Fietsschool timmert graag mee aan de toekomst van jouw lokaal fietsinitiatief.

Bedrijven

Samen met bedrijven bekijken we hoe we werknemers zonder fietservaring toch op de fiets krijgen. En ook werknemers die al kunnen fietsen, kunnen vaak nog wat extra ondersteuning gebruiken.

Lesgevers en vrijwilligers

Vaak zijn het vrijwilligers die onze fietslessen geven. Heb jij een warm hart en wil je als vrolijke vrijwilliger aan de slag om anderen te leren fietsen? Dan begeleiden we jou naar een fietsinitiatief in jouw buurt.

Sponsors en andere partners

Iedereen met een liefde voor de fiets kan zijn of haar steentje bijdragen aan de werking van De Fietsschool. Word Veloot, en sluit je vandaag nog als partner aan bij ons netwerk.

Meer weten over De Fietsschool?

Het initiatief van De Fietsschool komt van Mobiel 21, een impactonderneming die zich inzet voor duurzame mobiliteit. Wie we zijn, wat we doen en waar we van dromen, ontdek je hier.

De Fietsschool staat niet stil

Lees onze laatste nieuwtjes

Samen met vele partners maken we fietsen toegankelijk voor iedereen. Wil je niks missen? Check dan zeker ons nieuwsoverzicht.

Ontdek ons netwerk

We breiden ons netwerk uit, trap voor trap. Ontdek waar we al actief zijn of waren. Staat jouw fietsschool er nog niet tussen, registreer dan snel.